Načítám...

Nákupní košík

je prázdný.

Artróza u psa: Příznaky a léčba


Zdá se vám, že váš čtyřnohý chlupatý mazlíček neskáče jako dříve? Je možné, že se u něj projevuje artróza, která psa značně omezuje v pohybu a způsobuje mu bolesti kloubů. Identifikujte tento problém včas a začněte ho řešit, ať je vašemu pejskovi opět do skoku.

Jak poznat, že má váš pes artrózu?

Je váš čtyřnohý mazlíček poslední dny více lenivý a unavený? Zkuste pozorovat běžné denní činnosti, a zjistěte, zda náhodou nevykazuje některé z příznaků artrózy:

  • Po delším odpočinku vstává pomaleji.
  • Má problémy s chozením po schodech.
  • Nevyskakuje do auta tak hbitě jako dříve.
  • Při procházkách se loudá a je celkově méně aktivní.
  • Rychleji se unaví.
  • Jeví příznaky ztuhlosti.
  • Při běžném pohybu pokulhává.
  • Vykazuje známky bolestivosti – ucuknutí při doteku, podrážděnost, kňourání, …
  • Zvýšená agrese či naopak schovávání se.

Všimli jste si některých z těchto jevů? Pak by váš pejsek mohl trpět artrózou. Projevy artrózy u psa se navíc značně zhoršují vždy po nadměrné zátěži a v chladném, vlhkém počasí. Naopak k úlevě dochází při omezení pohybu. Náchylnější k tomuto onemocnění jsou velká a obří plemena.

Léčba artrózy u psů

cbd olej na artrózu u psaLéčba artrózy u psa je dlouhodobou záležitostí. Nelze ji bohužel zcela vyléčit, ale jejím cílem je zmírnit bolestivost kloubů, zpomalit degeneraci chrupavek a zamezit dalším artrotickým změnám.

V první řadě je potřeba omezit jednorázovou a vysokou zátěž. Doporučujeme vycházet na pravidelné a krátké procházky každý den. Dále dodržovat vyváženou a pestrou stravu pro udržení optimální hmotnosti pejska. Jelikož čím méně kila pes na svých kloubech nese, tím více se mu uleví. Zajistěte mu pohodlné a teplé místo na spánek. Můžete mu taktéž dopřát masáže a fyzioterapii u specialistů.

Co vám můžeme nabídnout my, je CBDVet – konopný výtažek pro psy, který pomůže zmírnit pohybové problémy a zvýší aktivitu vašeho chlupatého mazlíčka. Stačí pár kapek denně!

CBDVet je veterinární přípravek vyvinutý v České republice. Jde o konopný výtažek speciálně určený pro psy a je schválen USKVBL pod číslem 020-20/C. Pomůže se zmírněním příznaků osteoartritidy a bolesti kloubů, ale stejně tak může pomoci i u dalších symptomů jako je epilepsie či separační úzkost. Celkově zvyšuje aktivitu psů s pohybovými problémy.

Pokud chcete vašim mazlíčkům dopřát dlouhý, šťastný a zdravý život plný aktivních dnů, přečtěte si více o konopném výtažku CBDVet.


Ze dne: 4.11.2021

zpět na výpis